Adventní čas

3. 1. 2014

I Advent si našel cestu do Nerudovky. Poslední listopadovou středu se o tom přesvědčili návštěvníci dne otevřených dveří a prodejní vánoční výstavky. K vidění a nákupu byly různé drobné dárečky, adventní věnečky, svícny, perníčky, perníkové svícny a mnoho dalších výrobků. K prohlídce zvali všichni přítomní žáci školy, kteří se stali i průvodci po škole. Bylo možné navštívit kmenové třídy, odborné pracovny, které byly většinou vybaveny na základě projektů z ESF, zázemí školy, sborovny apod.

Nejen výstavkou žili naši žáci, hned další týden přišel se svou nadílkou i Mikuláš s čerty a andělem. Kdo měl čisté svědomí, nemusel se bát, kdo zlobil, měl malou dušičku. Do pekla si ovšem čerti nikoho neodnesli. Máme ve škole asi samé hodné děti. Za pomoc při organizaci mikulášské nadílky bychom tímto chtěli poděkovat zejména pracovnicím Odboru sociálních věcí a zdravotnictví v Říčanech.

O tom, jak pracují naše děti, co umějí vytvořit z různých druhů materiálů, se můžete přesvědčit na Říčanském hradě, kde je možnost si prohlédnout betlém, který připravili žáci přípravné třídy. Výsledky jejich práce a práce dětí ze školní družiny je možné vidět na vánočním stromečku, který je u říčanského kostela.

Ke konci roku jsme si ještě užili vánoční třídní nadílky, návštěvy kulturních vánočních akcí a nakonec 24. prosince vánoční nadílku.

Dovolte nám, abychom popřáli všem čtenářům Říčanského kurýru, ale i všem ostatním, klid, pohodu a zdraví v roce 2014.

Za všechny pracovníky školy a žáky školy

 

J. Macháčková

 

Zápis žáků do 1. ročníku Základní školy Nerudova, Říčany, okres Praha-východ, proběhne 6. 2. 2014 v budově školy, od 12.00 do 15.30 hod. S sebou je nutné přinést: rodný list dítěte, doporučení ke vzdělávání v daném typu školy ze školského poradenského pracoviště, občanský průkaz zákonného zástupce.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena