Aktuality z mateřské školy Sofie

10. 3. 2014

V únoru jsme začali projekt „Ovoce a zelenina – to je zdraví, to je síla“. Pověděli jsme si, proč jsou ovoce a zelenina důležité, co jsou vitamíny, které naše tělo potřebuje, a kde můžeme které najít. Učili jsme se také o druzích zeleniny – kořenová, listová či plodová. Nejoblíbenější část projektu byla vždy praktická, zaměřená na smysly, kde jsme jednotlivé druhy ochutnávali a povídali si o tom, co komu a jak chutná .

Pokračujeme s angličtinou, keramikou, jógou, tanečky, flétnou i s plaveckými kurzy „Na Fialce“. Děti i nadále pracují s paní Mgr. Myškovou, naší logopedkou, na jazykové přípravě.

Předškoláci v lednu a v únoru finišovali s předškolní přípravou, aby byli perfektně připraveni na zápisy do základních škol. Velkým zážitkem pro ně i naše školáky byl výlet za poznáním do Prahy do Muzea J. A. Komenského. Děti společně navštívily výstavu „Hurá do školy“, kde měly možnost poznat, jak vypadala škola dříve a jak vypadá dnes. FOTO

Pro děti mladší 3 let, které ještě nenavštěvují mateřskou školku, a jejich rodiče, je každé páteční dopoledne od 9:30h do 11:00h připravena pracovna. V případě, že zvažujete zápis dítěte do mateřské školy od září 2014, přijďte se do pracovny podívat. Vaše děti i Vy získáte vlastní zkušenost a sami si budete moci vyzkoušet, co všechno se v mateřské škole děti u nás učí.

Mějte se hezky a snad už i trochu jarně,

Olga Matláková, ředitelka

 

 

Zápis dětí do mateřské školy na školní rok 2014/2015 spojený se dnem otevřených dveří se uskuteční ve středu 9.4.2014 od 8,30-12,00hod.

Přihlášky si můžete vyzvednout v mateřské škole nebo stáhnout z webu www.ms-sofie.cz. Na pořadí podaných přihlášek bude brán při zápisu zřetel. V případě zájmu o návštěvu mateřské školy v jiném termínu jsme k dispozici na 773 220 281.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena