Archeologický průzkum na Pražském okruhu byl zahájen

31. 5. 2024

Projekt dostavby Pražského okruhu v úseku D1 - Běchovice nabírá na obrátkách. Veškeré přípravné práce pečlivě koordinované Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, včetně nezbytných průzkumů, pokračují podle plánu a směřují k zahájení dlouho očekávané výstavby.

Výběrové řízení na zhotovitele stavby probíhá a vítěz by měl být znám na podzim letošního roku. Zahájeny byly zemní práce pro záchranný archeologický výzkum.

Dostavba Pražského okruhu je nebytná pro zlepšení dopravní infrastruktury v okolí Říčan a celého hlavního města Prahy. Po dokončení se výrazně uleví přetíženým silnicím a zvýší se bezpečnost a plynulost dopravy v celé oblasti.

Na místě bývalé věznice vznikne SSÚD

Další ze zásadních staveb Ředitelství silnic a dálnic ČR, které se dotýkají Říčan, je dokončení bourání areálu bývalé věznice. Na jejím místě vznikne nové Středisko správy a údržby dálnic (SSÚD), které bude zajišťovat správu a údržbu celé severozápadní části Pražského okruhu. Kromě toho zde vyroste i nové středisko Policie ČR a poblíž také nové centrum Integrovaného záchranného systému (IZS).

Jan Rýdl, vedoucí samostatného oddělení komunikace / tiskový mluvčí

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena