Basketbalistky uzavřely sezonu

30. 6. 2024

V letošní sezoně si družstva počínala se střídavými úspěchy. Své první mistrovské zápasy odehrálo družstvo U 11 pod vedením Nikoly Šmolcnopové a Lenky Schickerové. Holky sehrály vyrovnaná utkání, ale některé soupeřky byly ještě nad jejich síly. Družstvo U 13, které trénují Martina a Kamila Míkovy, odehrálo krajský přebor a obsadilo střed tabulky. Hráčky sehrály velmi vyrovnaná utkání i utkání, kdy soupeřky byly výrazně lepší. Naše nejstarší družstvo U 17 hrálo nadregionální soutěž a po velmi vyrovnaných zápasech obsadilo 3. místo. Některé hráčky hostovaly v družstvu Benešova, kde absolvovaly utkání celostátní ligy. Jasnou jedničkou byla Bára Podzimková, která se pokusí hrát příští sezonu extraligu v družstvu HB Basket.

Svoji první sezonu má za sebou přípravka, která již také odehrála svá první utkání. Trénují pod vedením Hanky Oubrechtové a Báry Podzimkové.

Starší děvčata nejen že se zapojila do tréninkového procesu těch nejmenších, ale zároveň prošly školením rozhodčích a pravidelně pískají zápasy v krajském přeboru. Velká pochval! Je jedno, do jakého procesu se zapojí, ale dál se podílejí na rozvoji basketu. Zatím se do role rozhodčích zapojilo šest našich hráček. Pro příští sezonu novou přípravku nebudeme otvírat, ale dveře jsou otevřené dalším zájemcům z řad mladších ročníků, a to především pro ročníky 2015 a 2016. Tréninky budou probíhat v úterý a ve čtvrtek, čas ještě upřesníme. Všichni se sejdeme na společném soustředění v srpnu v Horním Poříčí, kde bude probíhat společná příprava na novou sezonu.

 

Jana Machová
SK Slunéčko, z. s.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena