Běh Žluté stužky poprvé v Říčanech

30. 6. 2024

Přijelo na 600 závodníků z celých Čech

Bylo nám ctí hostit devátý ročník Běhu se žlutou stužkou, jehož hlavním posláním je bojovat proti předsudkům a dávat druhé šance. Organizace Žlutá stužka přibližuje veřejnosti problematiku lidí s trestní minulostí a jejich zapojování se zpět do společnosti. Věnuje se i dětem, které jsou neviditelné oběti trestní činnosti svých rodičů.

Akce se konala na Marvánku a atmosféra byla neuvěřitelná – do Říčan se sjely stovky účastníků z celých Čech, závodily i týmy ze zahraničí. Na startu vedle sebe stáli bývalí vězni, jejich rodiny, podporovatelé z široké veřejnosti, z různých organizací, firem, a také zástupci Ministerstva spravedlnosti ČR, Policie ČR, Vězeňské služby ČR, Probační a mediační služby a mnoho dalších.

Děkujeme všem Říčaňákům i zaměstnancům městského úřadu, kteří obuli kecky a vyběhli na trať (a kolegům, kteří vše připravili a potom uklidili). Běhu se zúčastnil i starosta David Michalička. „Musím se přiznat, že jsem očekával malou akci, pár lidí a symbolický závod. Co se však na Marvánku odehrálo, mě neskutečně překvapilo," uvedl David Michalička. "Tolik lidí, kteří přijeli z obrovských dálek, skvělá atmosféra, soudržnost a v neposlední řadě i běžecké výkony. Všichni makali na plno. Velké uznání patří organizaci Žlutá stužka, která tento projekt buduje a rozšiřuje možnosti pomoci. Speciálně chci poděkovat Honzovi Molavcovi a jeho týmu Projekt 23, že Říčanům otevřel dveře do nové oblasti prevence kriminality."

Foto: Rudolf Flachs

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena