Dubnové novinky ze základní umělecké školy

31. 3. 2014

Proběhly okresní soutěže

V letošním roce probíhají v celé republice soutěže ZUŠ v oborech hra na smyčcové nástroje, hra na klavír, kytaru, hra dechových, jazzových a ostatních orchestrů a soutěž literárně  –dramatického oboru. K oboru hudebnímu se v letošním roce přidal i výtvarný obor, který bude mít krajskou přehlídku v Poděbradech.

Říčanská umělecká škola se s úspěchem zúčastnila okresní soutěže ve hře na klavír, která proběhla v ZUŠ  Čelákovice.  Po proběhnutí školního kola, kde se o postup do okresního kola ucházelo 25 říčanských klavíristů, jich do okresního kola postoupilo 13. Do krajského kola postoupilo celkem 6 klavíristů - Viktorie Kostina, Sofie Khristianová (vyuč. MgA. Vjačeslav Grokhovskiy) , Tereza Kudibalová,  Matyáš Meinczinger, Rebeka Trčová (vyuč. Mgr. Hana Javorská) a  Amadea Timlin (vyuč. MgA. Martina Pospíšilová). Mimo postupujících míst naši žáci získali tři 1. místa a čtyři 2.místa.

Smyčcová soutěž proběhla v ZUŠ Říčany a to s nebývalým počtem soutěžících. Z pěti uměleckých škol v okrese Praha – východ se sjelo do Říčan celkem 40 instrumentalistů. Smyčcovou soutěž zcela ovládla ZUŠ v Říčanech. Z 12 postupujících je 11 dětí z říčanské zušky.

Do krajského kola postupují  Magdaléna Podlucká, Markéta Štochlová a Kateřina Končická z houslové třídy  paní uč. Jitky Adamusové, Terezie Mužíková a Kateřina Podlucká z violoncellové p. uč. Ondřeje Cibulky a  Kateřina Stocková, Adéla Hobzíková, Jakub Kudibal, Magdaléna Kořenová, Cyril Šimon a Jáchym Šimon ze třídy paní uč. Mgr. Hany Kutmanové. Dále naši žáci získali pět 2. míst.

Děkuji všem pedagogům za výbornou přípravu žáků a postupujícím muzikantům přejeme hodně správných v krajském kole.

Houslový seminář

12. dubna 2014 proběhne v sále ZUŠ houslový seminář s vynikající českou pedagožkou Květou Hasilovou. Paní profesorka vyučuje na konzervatoři v Teplicích a naše žáky dobře zná. Naši houslisté jsou častými návštěvníky tzv. houslových sobot, které v pravidelných intervalech probíhají na teplické konzervatoři. Do Říčan se sjedou housloví pedagogové z celého Středočeského kraje. Moc si vážíme toho, že svůj čas věnuje právě naší škole a našim žákům.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena