Gymnastika pro všechny

28. 9. 2024

Nový školní rok má za sebou první měsíc a než nám začnou závody a informování o tom, jak se nám daří, máme prostor pro představení oddílu. Gymnastiku Říčany většina ze čtenářů našich příspěvků určitě zná, možná ale nevíte, jaké možnosti sportovního vyžití nabízíme pro široké okolí…

Vezměme to tedy pěkně „od narození“, resp. od prvních krůčků, které k nám do tělocvičny přivedou ty nejmenší, v doprovodu jejich rodičů. Kurzy pro rodiče a děti probíhají v naší tělocvičně ve Strančicích, kdy jsme prostory skladu předělaly na krásnou gymnastickou tělocvičnu. Bohužel nám takový prostor v Říčanech stále chybí. Výhodou je perfektní poloha v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží, takže za námi jezdí i maminky z Říčan. Pro letošní rok otevíráme dokonce tři kurzy, tělocvična pro tuto věkovou skupinu je přístupná i během „herny“ (každý čtvrtek od 10.30), kdy se v tělocvičně schází maminky/tatínci se svými dětmi a prostor využívají na společné „hraní, cvičení“ bez vedení trenéra – tím se liší právě od „cvičení rodičů s dětmi“.

Od tří až čtyř let již mohou děti začít navštěvovat kurzy bez přítomnosti rodičů, a to kurz minigymnastiky, následuje kurz rekreační gymnastiky. Tyto kurzy probíhají jak ve Strančicích, tak v tělocvičně 1. ZŠ v Říčanech. Navštěvují je především děti, které gymnastiku mají jako základ nebo chcete-li doplněk pro jiný sport. Cvičíme zde na všech gymnastických nářadích – prostná, kladina, hrazda/bradla, přeskok. Postupujeme od základních k obtížnějším prvkům, přistupujeme ke každému individuálně, dle pohybových schopností, dovedností, zkušeností. Do kurzů se k nám každý rok hlásí nováčci, výjimkou ale nejsou děti, které s námi tráví v tělocvičně několik let. Podobné je to i v kurzech mládeže a dospělých, tyto kurzy opět probíhají ve vybavené gymnastické tělocvičně ve Strančicích, kde v současné době trénují všechna naše závodní družstva sportovních gymnastek i teamgymu.

Stále více se v kurzech objevují i chlapci. Doby, kdy byla gymnastika označována jako „holčičí“ sport jsou pomalu minulostí. I když závodní složky v našem oddíle jsou dívčí, chlapce na kurzech vítáme. Velmi oblíbené jsou kurzy, které u nás vedou parkouroví trenéři.

Oblíbenost našich kurzů, které přibližují gymnastiku velkému počtu zájemců, nás velice těší. Přihlašování probíhá od srpna a v září mizí poslední volná místečka.

Kompletní letošní nabídku naleznete na gymnastikaricany.webooker.eu, třeba ještě na nějaké volné místečko narazíte. Těšíme se na další procvičený školní rok.

Gymnastika Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena