Gymnázium, Říčany - Komenské náměstí

28. 11. 2013

Poděkování ředitelky školy

Vážení rodiče, milí přátelé, dne 13. 11. 2013 proběhly na naší škole třídní schůzky. S potěšením jsem Vás mohla informovat o pozitivních změnách, které byly provedeny v počátku nového školního roku. Děkuji všem rodičům za sponzorské dary, které pomáhají zvelebit neutěšené prostředí školy. Uvítáme další účelové sponzorské dary, více informací se dozvíte na sekretariátu školy (sekretariat@gyri.cz).

Děkuji Vám za přízeň a spolupráci.

A. Martinková

ředitelka gymnázia

 

Basketbalový „Turnaj 17.listopadu“

17. listopad - Den boje za svobodu a demokracii, známý i jako Mezinárodní den studenstva, je významný den, který si připomínají učitelé a žáci či studenti na školách různým způsobem.

U nás na Gymnáziu, Říčany již přes 50 let k tomuto výročí každoročně pořádáme „ Turnaj 17. listopadu“ v basketbalu. Na tento turnaj jsou zváni studenti středních škol Středočeského kraje. Kromě našich družstev chlapců a dívek se pravidelně zúčastňují družstva gymnázií z Benešova, Brandýsa nad Labem a Českého Brodu. Tyto školy jsme u nás mohli přivítat i v letošním roce, kromě nich přijelo ještě družstvo chlapců z Open Gate a družstvo dívek Gymnázia Jiřího Ortena z Kutné Hory. Turnaj se konal ve dvou dnech - 14. 11. hráli chlapci a 15.11. dívky. Při nástupu družstev jsme si připomněli události z roku 1939 i 1989 a začalo se hrát. Po celkem vyrovnaných zápasech vyhrálo družstvo chlapců z Brandýsa nad Labem a u dívek zvítězil Benešov. Domácí se umístili na 3. místě – chlapci a na 4. místě – dívky. Všichni hráli s velkým zápalem a je zřejmé, že basketbal má na středních školách stále dobrou úroveň.

                                                                                                                            D. Dandová

 

Předvánoční koncert Gymnázia Říčany

Milí přátelé!

Srdečně Vás zveme na tradiční předvánoční „koncert na schodech“, který se koná ve středu 18. 12. 2013 od 17:30 hodin v budově gymnázia.

Společně vystoupí dramatický kroužek a pěvecký sbor. Nastudování řídí Vojtěch Nejedlý a Ivana Remková.

                                                                                                                               -dř-

3. ročník „Vánočního volejbalového turnaje“

 

Termín tradičního vánočního volejbalového  turnaje bude upřesněn a pozvání zveřejníme na webových stránkách školy www.gyri.cz.

 

 

První schůze Žákovského zastupitelstva města Říčany a volba starosty

Ve čtvrtek 7. 11. 2013 se konala v budově MěÚ v Říčanech a za přítomnosti pana starosty V. Kořena první ustavující schůze Žákovského zastupitelstva města Říčany. Schůzi vedl pan starosta, který v úvodu seznámil přítomné s programem i s významem a pravomocemi ŽZ a také všem přítomným zvoleným žákům předal jmenovací dekrety. Zvolení žáci z různých říčanských škol se navzájem představili a krátce pohovořili i o své kandidatuře a o programu, kterému by se chtěli ve své funkci věnovat. V průběhu schůze byl jednomyslně schválen model vedení ŽZ – 1 starosta, 2 místostarostové. Následně došlo k volbě starosty ŽZ a nás potěšilo, že starostkou byla zastupiteli zvolena Anežka Kabátová, studentka septimy našeho gymnázia. Anežko, blahopřejeme!

                                                                                                                                     -dř-

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena