Gymnázium, Říčany - Komenského náměstí

10. 3. 2014

Adaptační program pro 1. ročníky

V pondělí 27. 1. 2014 se první ročníky společně se svými třídními učitelkami zúčastnily adaptačního programu, který navazoval na podzimní adaptační kurz. Společné herní aktivity nejen oživily zážitky z podzimního kurzu, ale také ukázaly, do jaké míry se studenti dokázali během půlroku vzájemně poznat, a to i s těmi, kteří se adaptačního kurzu nemohli zúčastnit. Třídním učitelům pak umožnily bližší náhled do vzájemných vztahů mezi členy skupiny.

Především problémové aktivity otestovaly, zda jsou schopni navázat na týmovou spolupráci z adaptačního kurzu, a jak v současnosti funguje komunikace ve skupině, zda jsou ochotni si vzájemně naslouchat a tolerovat odlišné názory a postoje (studenti prvního ročníku si např. vyzkoušeli, zda by se dokázali shodnout na organizaci maturitního plesu).

Doufejme, že jim týmová spolupráce vydrží až do maturity….

                                                           P. Janovská a M. Větrovská, třídní 1.A a primy

 

Projekt Gaudeamus

Dne 29. 1. se třídy 3.A a septima zúčastnily celorepublikového projektu, veletrhu pomaturitního vzdělávání nazvaného Gaudeamus. Jeho cílem je propagace jednotlivých vysokých škol a univerzit. Obě třídy se sešly před areálem Výstaviště v Praze. Studenti se mohli individuálně pohybovat po celém areálu a dovídat se nejrůznější informace o jednotlivých fakultách či univerzitách, které je zaujaly. Všechny školy nabízely propagační materiály a ve vedlejší budově pořádaly přednášky, na kterých seznamovaly studenty s jejich programy. Byly také připraveny různé soutěže, a tak mohli návštěvníci vyhrát i hodnotné ceny např. slovníky nebo různá elektronická zařízení.

Všichni jsme si odnesli mnoho informací a projekt Gaudeamus nám umožnil více nahlédnout do „světa vysokoškoláků", a snad si tak díky této návštěvě vytvořit představu o oborech, kterým bychom se chtěli v budoucnu věnovat.

                                                                                                                                             K.Donátová a N.Ježková, 3.A

Úspěchy našich studentů

 

Velmi dobrých výsledků dosáhli naši žáci v okresním kole olympiády z českého jazyka. Studentka kvinty Š. Melicharová obsadila 1. místo, P. Porschová z oktávy 3. místo a L. Pavelka ze 4.A  se umístil na 4. místě.

Dalších úspěchů dosáhli naši žáci v okresním kole matematické olympiády. V kategorii Z9 získali 4. místo M. Cimprich a 5. místo A. Repiská, oba žáci kvarty. V okresním kole dějepisné olympiády, kategorie ZŠ, obsadila 3. místo A. Repiská z kvarty, 5. místo B. Richterová, žákyně tercie.

Blahopřejeme!            

                                                                                                                                       

Poděkování

Máme velkou radost z kvalitního mikroskopu, který jsme získali s pomocí rodičů od Ústavu experimentální medicíny AVČR, v.v.i. v Praze. Těšíme se na nový pohled do světa mikroorganizmů. Děkujeme!                        

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena