Jaro jsme v jesličkách a mateřské škole Landii přivítali nejen sázením kytiček, ale i tradičním zvykem vynášení Morany. Slaměnou Moranu vyrobily děti s pomocí naší výtvarnice na kroužku experimentálního malování a skoro jim bylo líto se s ní rozloučit. Smutnění ovšem nebylo moc dlouhé, protože na děti už čekaly další zážitky.
Navštívilo nás loutkové divadlo s tradiční Perníkovou chaloupkou, rozesmál nás Michal z kouzelné školky, který přijel se svým programem až k nám, a nakonec jsme vyrazili na návštěvu i my - na hasičskou stanici v Říčanech. Plno zážitků jsme zpracovali nejen výtvarně, ale i prakticky a uspořádali jsme cvičný požární poplach u nás ve školce. Nejprve jsme se trochu báli o všechny naše plyšáky a stavebnice, ale potom jsme byli pochváleni, jak rychle a spořádaně se dokážeme evakuovat. Na pálení čarodějnic jsme díky tomu byli náležitě připraveni a mohli jsme se pustit do veselého reje.
Předškoláčci si užili dobrodružnou noc ve školce, s výpravou na tajnou zahradu a hledáním diamantů. Aby byli náležitě připraveni na nástup do školy, pozvali jsme paní doktorku z kliniky komplexní rehabilitace, která provedla vyšetření jejich pohybového aparátu. Měli jsme také možnost přivítat pana doktora, který představil a provedl preventivní screeningové vyšetření zraku dětí. Koncem května se celá školka chystá na výlet na ekofarmu Čapí hnízdo za zvířátky a začátkem června naši předškoláci vyrazí na týdenní školku v přírodě. Ale o tom až příště.
Krásný začátek léta přeje kolektiv jesliček a mateřské školy Landie
Jarní recept z jesliček a mateřské školy Landie
Špenátová polévka s kukuřičnými lupínky (pro 4 osoby)
____________________________________________________________________
Špenátové listy |
350 g |
Amarantová mouka |
20 g |
Hladká pšeničná mouka Máslo |
20 g 40 g |
Smetana 10% |
50 g |
Zeleninový bujón |
1 kostka |
Česnek, mořská sůl |
dle chuti |
Kukuřičné lupínky |
100 g |
Do 1,5 litru vařící vody vložíme čerstvý špenát, přidáme sůl, zeleninový bujón a necháme vařit zhruba 30 minut. Ochutíme prolisovaným česnekem. Poté špenátové listy rozmixujeme a polévku zahustíme jíškou z másla a amarantové a pšeničné mouky. Povaříme dalších 15 minut a nakonec polévku zjemníme přidáním smetany. Naléváme do talířů s kukuřičnými lupínky. Přejeme dobrou chuť!
Redakční systém i-servis
(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena