Jak se oddíly chystaly na sezonu?

28. 9. 2024

Atletické pobytové soustředění

Během léta proběhlo hned několik sportovních táborů a soustředění. Jedno z nich se uskutečnilo od 4. do 9. srpna v Ústí nad Orlicí. Čekalo nás jedenáct tréninkových bloků a uprostřed soustředění volnější den s výběhem na kopec s rozhlednou a odpoledním odpočinkem ve vodním parku. Ráno vždy začínalo rozklusáním a po snídani následoval dopolední trénink, většinou zaměřený na běhy na místním atletickém stadionu. Obědvali jsme v koleji, kde jsme také bydleli, a po všemi oceněném poledním klidu přišel na řadu odpolední trénink zaměřený na technické disciplíny. I když bylo celé soustředění velmi náročné, všichni si ho velmi užili.

Viola Malinová

Příměstské atletické soustředění

Poslední týden v srpnu se na sokolském hřišti v Říčanech konal příměstský atletický tábor, kterého se zúčastnilo cca 40 malých atletů pod vedením čtyř trenérů: Venduly Hoefinghoff, Pavlíny Machovcové, Lukáše Zelenky a Filipa Hoefinghoffa. Během pěti dnů se při rozdělení do čtyř skupin všichni procvičili v běhu, skoku a různých typech hodu/vrhu. Jedna skupina vždy trávila cvičební jednotku hrou. V úterý se celý den dětem věnoval specialista na běhy Honza Havlíček, ve středu jsme vlakem dojeli do Mirošovic a pěšky došli k Sázavě na Baštírnu, kde se děti radostně koupaly. V pátek si atleti vyzkoušeli svoji formu při závodech ve všech procvičovaných disciplínách. Přes horké počasí si všichni sportovní týden moc hezky užili, navázali nová přátelství a naladili se do podzimní sportovní sezony.

Pavlína Machovcová

Rokenrolové soustředění

Prázdniny už jsou pryč, ale my bychom se rády ohlédly zpět na naše prázdninové rokenrolové soustředění, které se konalo už třetím rokem v Benešově, kde se nám moc líbí a kde máme skvělé zázemí pro trénování i pro volnočasové aktivity.

Děti se učily nové sestavy, které budou zanedlouho ukazovat na soutěžích, které nás na podzim čekají. Poprvé se k nám připojily i děti z naší rokenrolové přípravky a zvládly to naprosto statečně. Starší dívky z juniorské formace Nightfalls trénovaly především fyzickou kondici na nových akrobatických figurách do své současné sestavy na téma Noc v muzeu. Gymnastika, posilování, hry i tvoření jsou u nás v oddíle nedílnou součástí soustředění a nesměl chybět ani bazén jako regenerace. Prostě báječně strávený čas.

Náš skvělý tým tanečníků a tanečnic se stále rozrůstá a z toho máme obrovskou radost! Proto neváhejte i vy vzít své děti na hodinu akrobatického rokenrolu k nám do Sokola. Těšíme se na nové kluky i holky od pěti let. Pro více informaci pište na e-mail: rokenrol.ricany@gmail.com.

Vedoucí oddílu Sára Pavlíčková a Veronika Klimentová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena