Klub šachistů Říčany 1925

24. 9. 2013

Družstvo žen třetí v ČR!

 

Mistrovství ČR v soutěži družstev žen se hraje jako česko-slovenská extraliga. V letošním roce se stala pořadatelem Dukla Praha, a to ve dnech 23.–29. 6. Historicky první účast KŠ Říčany 1925 přinesla družstvu v sestavě Hana Kubíková, Jana Maříková, Jarmila Voráčková a Kamila Říhová celkově čtvrté místo a třetí místo mezi českými týmy. Jedná se o historický zápis do naší bohaté historie. Nejlepší české i slovenské družstvo má právo účasti na ME družstev.

 

Celkové pořadí:

1. BŠS Frýdek-Místek (CZ)

2. Liptovská šachová škola (SK)

3. Mez. šach. škola Interchess Frýdek-Místek (CZ)

4. Klub šachistů Říčany 1925

 

Soutěž byla velmi silně obsazena, když za jednotlivá družstva nastoupily celkem 3 mezinárodní velmistryně a 6 mezinárodních mistryň FIDE.

K výbornému výsledku našeho KŠ jistě přispěla naše nová posila, vicemistryně České republiky z letošního roku Hana Kubíková. Hanku budeme moci vidět hrát na domácí půdě v v 2. lize.

 

Jaroslav Říha

 

 

 

Mistrovství ČR v rapid šachu juniorů

 

MČR v rapid šachu juniorů se pořádalo ve dnech 6.–7. 7. ve Světlé nad Sázavou. Nejednalo se zrovna o ideální termín, a tak na startu bylo jen 38 hráčů a hráček. První nasazený byl IM Jaroslav Bureš, ale druhý nasazený měl už jen „pouhých“ 2175 (rozdíl 204 bodů).

Turnaje se zúčastnil i trojlístek Říčanských – Krejčí, Pospíšil, Šťastný – a odchovanec a kamarád Stárek. Hrálo se na devět kol poměrně příjemným tempem 20 min+5 s/tah, což je do koncovky krásná věc, která mě párkrát zachránila. Po prvním dni, tedy po šesti kolech, vše vypadalo poměrně slibně. Míra se sice trápil a uhrál pouze 1,5 bodu, ale my tři jsme všichni měli po čtyřech bodech, a obzvlášť Martin se Standou sahali po medailích v H18. Druhý den se nám však nepovedl, nepříjemný los a chyby měly za následek zisk půl bodu ze tří, a tak jsme se seřadili na 17.–19. místě, daleko od jakéhokoli úspěchu. Sice říkám nám, ale Míra Šťastný prožil naopak celkem úspěšnou neděli a uhrál 2 body ze tří, což ho posadilo na konečné třicáté místo, tedy na místo jeho nasazení. Mistrem ČR do 20 let se nakonec po menších problémech stal IM Bureš (64 Grygov) a mistrem do 18 let Petr Čižinský (ŠK Polabiny).

Martin Krejčí

 

 

 

Začínáme netradičně ve čtvrtek

 

Zveme všechny příznivce šachu na zahájení sezony, která se tentokrát odehraje netradičně již ve čtvrtek. Setkání se uskuteční v MěKS „U Labutě“ dne 5. 9.

Zahájení je naplánováno:

Rodiče dětí – stávající i noví zájemci

18.00 hod.

Dospělí – členové KŠ i noví zájemci

19.00 hod.

 

V případě potřeby kontaktujte: riha.sachy@volny.cz.

 

Jaroslav Říha  

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena