Konec školního roku v MŠ Větrník

31. 5. 2024

Čas utekl jak voda a blíží se nám konec školního roku. Na konci dubna se ve školce uskutečnila „přespávačka“ neboli pyžamová party pro celou školku, kterou zvládli i ti nejmenší – Ježečci a Medvídci. Pro děti byl připraven pestrý program, zahájení proběhlo pyžamovou diskotékou a jízdou mašinky napříč školkou. Poté se děti posilnily dobrou večeří a následně jsme se všichni sešli v hlavní aule, kde bylo pro děti připraveno promítání z projektoru, takové malé kino ve školce. Promítali jsme k tématu čarodějnic Pohádku na vršku. Další pohádka byla na přání dětí, po přehrávce se děti odebraly do svých pelíšků a usínaly při čtení pohádek. Ranní snídaně byla připravena maminkami, za což moc děkujeme. Byl to krásný večer a i pro nás to byl velký zážitek. Začátkem května se třída Lištiček vydala do Husovy knihovny, paní knihovnice dětem přečetla pohádku O kouzelné baterce a měla pro děti připravené hravé úkoly. Také jsme podnikli v okolí školy pirátskou etapovku, která byla určena pro všechny věkové kategorie dětí. Tato akce měla děti namotivovat na týdenní pirátské putování v Bedřichově. Děti byly rozdělené do dvou skupin, a to na „korzáry“ a „černovousy“. S každým novým úkolem se děti plavily na jiný tajuplný ostrov, kde je čekaly zábavné a naučné otázky a za každou správně zodpovězenou získaly odznak. Program byl tak pestrý a aktivní, že nezbyl čas ani na stesk. Po návratu na nás všechny čekal dopolední, naučný projekt Tajuplný život včel a tvořivé dílničky.

Květen jsme zakončili besídkou pro rodiče. Děti přednesly básničky, nechyběly veselé písničky a zábavné tance. Poté jsme si společně opekli buřtíky a oslavili tak Mezinárodní den dětí a Svátek matek.

Konec školního roku zakončíme rozloučením s budoucími školáčky, moc se těšíme na slavnostní program „Varieté Adonis“, kterého se zúčastní i rodiče dětí, které nastupují do prvních tříd. Dětem bude na památku předána šerpa a upomínkové předměty. Přejeme dětem krásné prázdniny, plné milých zážitků s rodinou, dobrodružství, odpočinku a v září se na všechny opět moc těšíme v plné síle, s novými nápady a s chutí obyčejné dny měnit v nezapomenutelné!

Kolektiv MŠ Větrník

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena