Lesní běh Říčany XCR – 42. ročník

28. 9. 2024

Běžecký klub Říčany pořádá 13. 10. 2024 (neděle) tradiční lesní běh. Letos již 42. ročník. Je pořádán téměř nepřetržitě od roku 1982. Jen jednou jsme museli řadu přerušit (covid), ani letos se ale neobejdeme bez problémů. Tentokrát je příčinou rekonstrukce Černokostelecké a nutné objížďky pro dopravu. Omezená bude možnost parkování v blízkosti startu. Pokud nevyužijete místní MHD, doporučujeme využít parkování u Jurečku a ke staru dojít lesem. I přes omezení uspořádáme závod na tradičních tratích. Bude to ale vyžadovat od účastníků zvýšenou pozornost o odpovědnost při pohybu v prostoru přihlášek, a zejména při startu a v cíli. Současně žádáme majitele přilehlých nemovitostí, kteří budou projíždět po objízdné komunikaci o pochopení a respektování pokynů pořadatelů při případném drobném zdržení. Děkujeme.

Pro závodníky platí zejména nutnost dodržet čas registrace, které budou uzavřeny vždy 15 minut před startem příslušné kategorie. Toto upozornění platí zejména pro dětské kategorie. Proto všem doporučujeme využít přihlašování předem a přijít včas k registraci k vyzvednutí startovního čísla a čipu. Samotný závod předpokládáme na tradičních tratích, v údolí Rokytky, děti v blízkosti startu. Bližší informace jsou na našich stránkách https://bezeckyklub.ricany.cz.

Na přání závodnic po loňském ročníku jsme přistoupili k jedné změně: Jedná se o rozšíření věkových kategorií žen směrem k veteránkám. Tato změna je podmíněna účastí alespoň tří závodnic v nově vypsané kategorii 60+. Děti máme rozděleny do deseti věkových kategorií, dospělé do osmi.

Tímto počinem dáváme najevo účel pořádání závodu: umožnit zazávodit si a poměřit svoji kondici se sobě rovnými.

Lesní běh Říčany je určen pro všechny sportovce a zájemce o proběhnutí se třeba v rychlejším tempu. Všechny zájemce rádi uvítáme, na všechny počkáme v cíli, nemáme žádný časový limit.

Na všechny účastníky se těší za pořadatele z Běžeckého klubu Říčany

Miloš Smrčka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena