MŠ Zahrádka v přírodě

31. 5. 2024

Měsíc máme za sebou a naše cestování pokračuje. Nejprve výletem do dendrologické zahrady, kde jsme měli objednaný program. V úvodu se děti seznámily s pravidly, jak se v zahradě chovat, a pak už na ně čekal první úkol, kdy měly přiřazovat, co patří do určitého ročního období. Hned potom si zahrály hru, při které hledaly kytičky podle barev. Zároveň se dozvídaly zajímavosti o všem, co rostlo kolem, včetně nádherně zbarvených tulipánů, které zrovna kvetly. Stihly nakrmit obří kapry v místím rybníku a zahrát si na včelky. Poznaly i některé ptáčky a zjistily, kde si který z nich staví hnízdo. Na závěr si pohrály na dětském hřišti.

Nečekaným dobrodružstvím byla procházka třídy Jablíček, kdy úplně náhodou děti zahlédly na zemi malého vrabčáčka. Ležel tam a nemohl vzlétnout. Měl zlomenou nožičku. Rozhodly se mu pomoci a odnesly ho do říčanského muzea. Tam ho uložil do přepravky a slíbili, že jej předá do záchranné stanice. Všichni jsme byli rádi a doufáme, že se ptáček uzdraví.

Jelikož s dětmi rádi podnikáme výlety a počasí nám přeje, rozhodla se ještě zelená třída (Jablíčka) vydat městským autobusem a vlakem do Kolovrat. Cesta byla naplánována přes cyklostezku. Děti si pohrály na hřišti, nasvačily se v přírodě a měly možnost vidět ptáčky, kachny, žáby, ale i neznámého malého, nohatého živočicha, který přeběhl přes cestu a rychle zmizel. Třeba ho při dalším výletě ještě uvidí… Co jim ale neuteklo, byla koupel kosáka v potoce. Nakonec se ještě zastavily u vypuštěného Mlýnského rybníka a zamířily do školky na oběd.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena