Páry TŠ Twist páté na světě!

24. 9. 2013

Twist jako oficiální reprezentace České republiky zviditelnil naši zemi i město v tanečním sportu. Stalo se tak na mistrovství světa párů v italském Rimini. V neděli 14. 7. se ve velké konkurenci probojovala párová formace Fascination až do finále, kde nakonec obsadila nádherné páté místo.

 

Úroveň mistrovství světa juniorů byla nejvyšší a nejvyrovnanější za poslední léta. Nikdo si nemohl být jistý výsledkem až do vyhlášení. Obhájci titulu z Německa skončili třetí, vicemistři světa se do finále vůbec nedostali! Titul nakonec získala maďarská formace.

V Rimini se Twist prosadil a navázal tak na své úspěšnější předchůdce, kteří získali ve stejné ktg. vždy čtvrtá místa v letech 2007–2010. Na zisky titulů mistryň světa oddílových kolegyň v dívčích formacích sice nenavázali, nicméně mají mladý tým. Trenér Jiří Boháček dodává: „Na soutěži v ktg. do 17 let jsme měli velmi mladé tanečníky, už od 11 let. Ve výsledkové listině byli před námi všechny formace věkovým průměrem starší, a to se musí projevit. Navíc naše nejzkušenější tanečnice si hned po úvodním kole zranila kotník, takže tančila s obrovským sebezapřením, s obstřiky. Na rozdíl od soupeřů jsme neměli ve formaci žádné hvězdné páry, ale tančili jsme jako tým. Skvělý tým!“

Formace Fascination tančila část tříminutové sestavy ve stylu španělského paso doble, na jejíž choreografii se „podepsala“ Zuzka Boháčková, dříve reprezentantka ČR v latinsko-amerických tancích. Sama říká: „Naučit se taneční pohyby, vyšlapat kroky, to zvládne každý, ale zatančit na špičkové mezinárodní úrovni umí jen někdo. Zvláště ve stresu takové události. Naši svěřenci to zvládli skvěle. Kdo může říci, že tančil na mistrovství světa? A kdo ve finále takové soutěže?“

Říčanská choreografie patřila podle poroty i diváků zase k nejzdařilejším. Snad ještě nevybroušená technika jednotlivců by se dala vytknout. Avšak i to snad způsobuje mladistvé složení týmu.

Twist Říčany se i na podzim chystá na soutěže do zahraničí, ale o tom zase příště.

TŠ Twist Říčany

 

 

 

 

Twist hledá další mistry světa!

Taneční oddíl úřadujících mistrů světa v rokenrolu hledá nové šampiony, chlapce i dívky. Nábor dětí od pěti do sedmi let do všeobecné přípravky se koná v ZŠ u Říčanského lesa v pátek 13. září od 16.00 hodin. Vyučují se základy mnoha tanců, jako např. rumba, mazurka, disko, rokenrol, tanec maxipsa Fíka atd. Velký důraz je kladen na rytmus, koordinaci pohybů, taneční a pohybovou průpravu. Úvodní ukázková hodina je zdarma. Děti by měly mít sportovní oblečení a obuv do tělocvičny, pití a dobrou náladu!

Starší děti mají nábor do specializovaného rokenrolového oddílu také 13. září, na stejném místě, avšak od 17.00 hodin.

V TŠ Twist tančí jak mistři světa, tak i skupiny na rekreační úrovni či pro zábavu.

Těší se na vás noví kamarádi a prima trenéři. Více o TŠ Twist Říčany na www.tstwist.cz a www.facebook.com/tstwist .

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena