Rugby Club Mountfield Říčany

30. 6. 2024

Muži


Mountfield Říčany opět mistrem republiky!

Počtvrté za sebou a po jedenácté celkově vyhráli ragbisté Říčan mistrovský titul. Finále s Pragou zvládly Říčany na domácím hřišti na výbornou, od začátku držely otěže utkání hraného na těžkém terénu pod kontrolou a dvěma pětkami Tomáše Adámka a Matěje Nováka vybojovaly poločasové vedení. Největší šance Pragy v úvodním dějství přišla až v samém závěru hracího času, Foubíkovi však v rozhodujícím momentu vypadl míč. Do druhého poločasu opět vstoupili lépe domácí. Další pětky přidali Jiří Kuchař a Samuel Dupuy a v utkání stoprocentní kopáč Tristan Horak zarovnal vedení Mountfieldu na 28 : 0. Až v samotném závěru zápasu se také prosadila Praga, kapitán Hošek dvakrát položil a Mrtýnek úspěšně zacílil z kopů po položení. Mountfield se po výhře 28 : 14 raduje z mistrovského titulu.

Trenér Miroslav Němeček se čtvrtým titulem v řadě nesmazatelně zapsal do kroniky říčanského ragby. „Nikdo jsme tomu nevěřili, jsme strašně nadšení, že jsme to znovu dokázali. V tomhle utkání rozhodla naše kvalitní obrana. Věděli jsme, že Praga je silná ve standardkách, to se potvrdilo, ale my jsme byli připravení,“ zhodnotil duel pro web České rugbyové unie.


Ženy


Dívčí juniorský tým Říčan a Petrovic slaví zlaté medaile.

V dívčí sedmičkové sérii se po posledním odehraném turnaji v Bystrci radovaly nejvíce ragbistky hrající ve společném týmu Říčan a Petrovic. Na brněnském hřišti sice podlehly týmu Moravia Rugby, v celkovém součtu ze všech turnajů však získaly nejvíce bodů právě před Moravankami a slaví zlaté medaile.


Mládež


Junioři Říčan zlatí a stříbrní

Již několik let se v mládežnických kategoriích přetahují dva nejúspěšnější kluby České republiky, co se výchovy mladých ragbistů týče, Říčany a Tatra Smíchov. Nejinak tomu bylo ve vyvrcholení juniorské sezóny. V klasické patnáctkové variantě ragby se ve finále radovala Tatra, která tak vrátila Říčanům porážku ze základní části. Smutek říčanských borců netrval dlouho, v Mistrovství ČR v olympijské sedmičkovévariantě se oba týmy opět střetly ve finále a tentokrát byly úspěšnější Říčany, které zvítězily 12 : 10.

Velkou radost měl po sedmičkovém finále trenér Tomáš Kohout: „Říčanští junioři ukázali své dovednosti a morální sílu, když po prohraném finále v XV ragby s Tatrou Smíchov z minulého týdne dnes stejného soupeře ve finále MČR 7s přehráli a stali se Mistry ČR a poněkolikáté po sobě obhájili juniorský sedmičkový titul po svých předchůdcích.“


Děti


V celostátních přeborech berou Říčany zlato a dva bronzy

Úvodní červnovou sobotu se uskutečnily celostátní přebory dětí kategorií do 8, 10 a 12 let. Naše týmy předvedly skvělé výkony a vybojovaly pro Říčany cenné kovy.

U12: Na domácím stadionu hráčky a hráči Mountfieldu excelovali a získali zlaté medaile

U10: V Petrovicích se nejlépe dařilo smíchovské Tatře, na druhém místě skončila Bystrc. Krásné bronzové medaile patří Říčanům.

U8: I na Smíchově se zrodil bronz pro říčanské barvy. Vítězství si odvezla Bystrc, druhá byla domácí Tatra.

Foto: Martin Flousek a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena