Rugby Club Mountfield Říčany

28. 9. 2024

MUŽI


Říčanští ragbisté vstoupili do pohárové soutěže třemi výhrami

Start do pohárové soutěže vyšel ragbistům Mountfieldu Říčany na výbornou. Pod vedením nového trenéra Besika Chinchaladzeho a v sestavě s několika debutujícími odchovanci klubu porazil Spartu, Slavii i Tatru.

První kolo Poháru ragby XV zvládli ragbisté Mountfieldu na výbornou. Na stadionu Josefa Kohouta porazili v den 80. výročí založení klubu Slavii Praha 45 : 3. Trenér Besik Chinchaladze tak vstoupil do angažmá v Říčanech úspěšně. V základní sestavě dal příležitost řadě mladých odchovanců, diváci tak mohli poprvé v seniorském dresu Mountfieldu vidět Eduarda Johna McLaughlina, Jana Prokopa, Matěje Sehnala a Ondřeje Sehnala.

 

Druhé pražské „S“ odjelo ze Říčan v letošní pohárové soutěži taktéž s nepořízenou. Po jasné výhře nad Slavií zvítězili ragbisté Mountfieldu přesvědčivě i nad Spartou. V utkání padlo celkem 10 pětek, z toho 8 na straně domácích, dvakrát se prosadil mladý křídelník Jiří Kuchař. Říčany–Sparta 53 : 15.

 

I ve třetím pohárovém kole ragbisté Mountfieldu zvítězili, na Tatře vytvořili základ pro výhru třemi pětkami během úvodních 24 minut. Prosadili se Jan Frinta, Samuel Dupuy a Jiří Kuchař, dva kopy po položení proměnil Tristan Horak, který v závěru zápasu přidal ještě další body za úspěšně provedený trestný kop a položení. Tatra–Říčany 11 : 27.

 

ŽENY


Třetí místo z ligového turnaje ve Zlíně

Po letní pauze se znovu rozběhla ligová soutěž ragbistek. Turnaj se uskutečnil ve Zlíně u příležitosti oslav 80 let tamějšího ragby. Ragbistky PeŘí, což je společný tým Říčan a Petrovic, v turnaji obsadily třetí místo. Nejlepší byl tým Moravia rugby, druhé místo obsadila favorizovaná Tatra Smíchov. Hráčky PeŘí v turnaji porazily Rakušanky z Donau Wien 17 : 12 a výběr Severní Moravy těsně 17 : 15, následně již nestačily na tým Moravia Rugby (14 : 29) a Tatru (17 : 31).

 

CENTRUM MLÁDEŽE


Odchovanci SCM ročníku 2006 v kádru říčanského týmu A

Sportovní centrum mládeže při ragbyovém klubu v Říčanech funguje dlouhodobě díky podpoře ze strany Středočeského kraje. O tom, že úspěšně, svědčí každoročně další a další talentovaní odchovanci, kteří již v juniorském věku míří do kádru seniorského týmu Říčan, který v letošním roce získal čtvrtý mistrovský titul v řadě. Diváci, kteří zavítali po prázdninách na zápasy pohárové soutěže, se tak mohli seznámit krom jiných s uměním hráčů ročníku 2006 Eduarda McLaughlina, Matěje Sehnala, Ondřeje Sehnala, Jana Prokopa a Lukáše Strnada.

 

DĚTI


Po prázdninách začaly dětské ragbyové soutěže

Začátkem září se rozproudila sezona dětského ragby. Říčany tradičně hostí několik regionálních turnajů napříč věkovými kategoriemi. Hned první turnaj kategorie do 12 let tak proběhl v Říčanech. Zúčastnilo se jej dvanáct týmů, z toho tři říčanské.

V neděli 13. října bude v Říčanech k vidění regionální turnaj kategorie do 8 let, tak se přijďte podívat na pohledné ragby v podání našich mladých nadějí.

 

UDÁLOSTI


80 let říčanského ragby

Pojďte si v sobotu 5. října od 14 hodin atmosférou zápasu Říčany–Tatra připomenout 80. výročí založení říčanského ragbyového klubu a společně vzpomenout na vše, co historii klubu provázelo.

 

POZVÁNKA NA RAGBY – STADION JOSEFA KOHOUTA


5. října 2024꘡RC Mountfield Říčany vs. RC Tatra Smíchov od 14:00

 

Foto: Jiří Koliš a archiv RCMŘ

Mediální komise RC Mountfield Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena