Sezóna 2023/2024 byla pro Draky historickým úspěchem

30. 6. 2024

Říčanský florbalový oddíl FBC Draci zaznamenal již svou 13. soutěžní sezonu. Když náš oddíl přihlásil v roce 2011 premiérově první ligové družstvo mladších žáků, nikdo si ani ve snu nedokázal představit, že o 13 let později bude mít říčanský florbal téměř 300 členů a mužský tým se bude chystat na Národní ligu (3. nejvyšší soutěž v České republice). Nesmíme však opomenout ani mládežnické celky, které jsou úspěšné v domácích soutěžích i na mezinárodních turnajích.

 

Mužská jízda do „národky“

Dračí tým A letos odehrál premiérový ročník v celostátní divizi a vedl si opravdu skvěle. Celému kádru se zúročila poctivě odpracovaná letní příprava a Draci od prvních kol divize naprosto dominovali. Velkým hnacím motorem pro ně byly také zápasy před parádní domácí kulisou v tělocvičně Gymnázia Říčany. Říčanští florbalisté skončili v základní části na prvním místě divizní tabulky, ztratili pouze 5 bodů za 22 zápasů a vstřelili úctyhodných 236 branek. V play-off si poté Draci ve 4 zápasech poradili s pražskou Slavií a ve velké finálové bitvě porazili Orel Rtyni v Podkrkonoší. Díky tomu fanoušci uvidí v příští sezoně v Říčanech zápasy Národní florbalové ligy. Celý kádr se již poctivě připravuje, aby i v té následující sezoně mohl předvádět na palubovce florbalové akce lahodící oku fanouška.

 

Mládež

Do letošní sezony jsme vstoupili s 12 mládežnickými týmy. Junioři se po smolném závěru soutěže umístili na bramborovém 4. místě. Dorostenci si zahráli premiérově nejvyšší dorosteneckou soutěž a rozhodně v konkurenci celků z celé republiky neztratili. Starší žáci se pohybovali mezi elitou regionu Praha a Střední Čechy a přivezli si letos ze Švédska stříbrné medaile. Mladší žáci si zvykali na velký „pětkový“ florbal a postupnou gradaci svých výkonů korunovali zlatem ze švédského turnaje. Elévové a přípravka ukázali velkou radost ze hry a obrovitý herní skok, jehož výsledek byl úspěch na tradičním turnaji v Českých Budějovicích.

 

Co nás čeká dále?

Na konci července se chystáme na tradiční letní soustředění do Rumburku. Letos premiérově budeme pořádat příměstský kemp pro mladší kategorie přímo v Říčanech. Informace o něm byly zveřejněny v minulém vydání Kurýru. Oba mužské týmy čeká tradiční turnaj Czech Open a mužský tým A se opět zapojí do Poháru Českého florbalu. V září vstoupíme do nové, čtrnácté soutěžní sezóny a s ní začnou ligové soutěže a nábor nových hráčů.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, fanouškům a městu Říčany za podporu v této sezoně a doufáme, že vás budou Draci bavit svými sportovními výkony i v té následující.

Za klub FBC Draci Říčany Tomáš Tichý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena