Sezona tenistů od Jurečku

24. 9. 2013

 

Vážení sportovní přátelé,

 

rád bych vás seznámil s výsledky našich tenisových družstev v sezoně 2013.

Do bojů na krajské úrovni se zapojilo dohromady 11 týmů a vzhledem k letošní nepřízni počasí nebylo vždy lehké na našich 6 dvorcích jednotlivá utkání dohrát. Ale vše se povedlo a tady jsou výsledky.

Začnu od těch nejmenších (družstvo mini). Ti skončili ve své skupině na 4. místě.

Baby A hrál stejnou skupinu spolu s B týmem a skončil na místě čtvrtém., Béčko pak na místě sedmém.

Mladší žactvo nám udělalo velkou radost. A tým v I. třídě i přes počáteční jasný cíl záchrany bojoval k obecnému překvapení do poslední chvíle o postup do ligy a ve vyhroceném zápase s týmem Vestecká sportovní prohrál až po boji 3:6. Přesto jim tleskáme. Tým nastupoval v zákl. složení: Matyáš Pazdýrka, Martin Kulhánek, Dominik Němeček, Adam Krischke, David Tománek, Maruška Morávková, Ema Slavíková, Barča Olexová. Béčko skončilo ve skupině II. třídy druhé a pouze o skóre nepostoupilo.

Starší žactvo a letošní první velká radost! Tým po spanilé jízdě postoupil do I. třídy a jejich výkony nás všechny potěšily! Tým nastupoval v zákl. složení: David Blovský, Vojta Bubák, Tomáš Hybner, Jáchym Vávra, Matyáš Pros, Johanka Švejdová, Hanka Kotvalová.

Družstvo dorostu ve II. třídě skončilo na 4. místě.

Týmy dospělých nastupovaly v neuvěřitelném počtu 4.

Áčko hrálo I. třídu a jasný cíl udržení splnilo, což nebylo vůbec jednoduché, a my jsme rádi, že kvalitní souboje, které se v I. třídě odehrávají, uvidíme i příští sezonu.

Béčko a letošní jediné zklamání, tedy sestup z II. třídy. Sezona klukům nevyšla, bohužel, návrat je vždy těžký.

Céčko a jejich jízda II. třídou a opět velká Rado radost. Věkový průměr družstva zaslouží obdiv, to, co předváděli veteráni Libor Nehasil, Zdeněk Bubák nebo Zuzka Královcová, bylo opravdu neuvěřitelné. Touha družstva po výhře byla obrovská a zaslouženě v přímém boji o postup deklasovalo družstvo Votic a míří do I. třídy. Základní složení týmu bylo: David Michalička, Ondra Vích, Libor Nehasil, Zdeněk Bubák, Filip Krischke, Zdeněk Dušek, Šárka Hájková, Zuzana Královcová, Martina Krischkeová. Otázkou zůstává, co budeme dělat v I. třídě, ovšem jeden z doyenů týmu Zdeněk Bubák pevně věří, že se neztratíme.

Déčko po loňském návratu do III. třídy bohužel sestupuje zpět.

Tolik rychlý report z kurtů od Jurečku, zachovejte nám přízeň. Těm, co nás podporují, moc děkujeme, hlavně panu správcovi Rudovi Gnadovi, jeho občerstveníčko po výhře všechny jistě potěšilo!

 

 

Filip Krischke

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena