Sunny Canadian International School

28. 11. 2013

Škola, kterou založila původně pro svoji dceru, jí přinesla titul podnikatelka roku 2013.

 

Dne 7. 11. 2013 převzala cenu „Česká podnikatelka roku“ v kategorii středně velkých podniků paní Ing. Alice Štunda, zřizovatelka a majitelka školy Sunny Canadian International School nacházející se v Jesenici u Prahy. Paní Alice Štunda ji založila v roce 2002 po svém návratu z Kanady, kde dlouhou dobu žila, s cílem zajistit kvalitní dvojjazyčné vzdělání pro svou malou dceru. Školka a škola je v současné době navštěvována již více než 330 dětmi ve věku od 1,5 do 15 let a poskytuje pracovní příležitosti pro skoro 80 zaměstnanců.

 

„Počátky byly velmi složité, plné boje s byrokracií a závistí, ale letos nás čeká další velký krok, a to stavba nového gymnázia zakončeného českou i mezinárodní maturitou, čímž bude naplněn můj sen o kvalitním dvojjazyčném vzdělávání od školky až po maturitu pod jednou střechou. Díky možnosti internátního ubytování budeme moci na gymnázium přijímat nadané děti z celé České republiky.“

 

Škola je akreditovaná MŠMT a nabízí dvojjazyčný školní vzdělávací program respektující české osnovy, který je zkoordinován s osnovami kanadské provincie Alberta. Škola je rovněž testovacím centrem cambridgeských zkoušek z angličtiny, klade velký důraz na podnětné školní prostředí, rozvoj logického uvažování, poznávání české a kanadské kultury a výběr charitativních projektů pomáhajících znevýhodněným dětem, mezi kterými je třeba zmínit například Kliniku popálenin nemocnice Královské Vinohrady, Dětský domov Strančice, Občanské sdružení pomoc dětem, pomoc sirotkům v Kambodži či finanční pomoc na výstavbu školy v Tanzánii. Na své stipendijní programy podporující nadané žáky již věnovala více než 2,5 mil. Kč a stipendia plánuje nabízet i nadaným dětem na svém novém gymnáziu, ke kterému bude patřit i internát umožňující pohodlné ubytování dětí ze vzdálenějších koutů České republiky. Škola je mimořádná i rozmanitou nabídkou celé řady mimoškolních aktivit.

 

„Zpočátku vůbec nešlo o obchodní záměr. V Kanadě jsem studovala i pracovala a dobře vím, že tato země již tradičně patří, co se školství týče, mezi nejlépe hodnocené země světa. A já jsem si po odjezdu z Kanady přála toto skvělé vzdělání nabídnout i své dceři a dalším báječným českým dětem.“

 

 

Sunny Canadian International School

Strakova 522

25242 Jesenice, Osnice

Jitka Hošková, Marketing and Activities manažer

activities@sunnycanadian.cz    tel. 608 333531

 

Paní Alice Štunda je původně chemická inženýrka, narozená v Praze ve znamení Střelce. Vystudovala business management v kanadském Edmontonu, kde 10 let žila a pracovala na ropných vrtech a kde se jí narodila i dcera Christina. Pro ni založila v roce 2002 dvojjazyčnou mateřskou školku, později školu, a dnes zde vzniká i nové gymnázium, které bude stejně jako školka a škola řízené srdcem a láskou maminky a podnikatelky, která chce poskytnout dceři a všem ostatním žákům na své škole co nejlepší bilingvní vzdělání a vstup do života. Paní Alice Štunda žije v malé obci na jih od Prahy v domě, který si sama navrhla v kanadském stylu.Ve volném čase se věnuje zahradě a fence Lilly. Ráda hodně cestuje, poznává jiné kultury a učí se jejich hodnotám. Ze sportů má nejraději lyžování.

 

Prestižní soutěž „OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK – OCP“ je od roku 2008 významným projektem, jehož cílem je odměnit, podpořit a zviditelnit malé, střední a velké podniky v České republice, které jsou vlastněny ze sta procent českými ženami (http://www.oceneniceskychpodnikatelek.cz/). V letošním roce bylo z databáze odborného garanta CRIF – Czech Credit Bureau vybráno 11885 potencionálních kandidátek, z nich bylo vybráno 397 semifinalistek s nejlepšími ekonomickými výsledky.

 

 

OTEVÍRÁME ČESKO-KANADSKÉ GYMNÁZIUM

 

Sunny Canadian International School

 

Bilingvní výuka v českém a anglickém jazyce, možnost dalších jazyků.

·  Výuku zajišťují zkušení čeští středoškolští profesoři a pedagogové z anglicky hovořících zemí – rodilí mluvčí

·         Možnost získat českou a/nebo i mezinárodní maturitu

·         Kvalitní příprava pro studium na českých i zahraničních univerzitách

·         Nová moderní budova v Jesenici u Prahy – 10 minut MHD z metra Opatov

·         Špičkové vybavení přírodovědných laboratoří a specializovaných učeben, sportovní zázemí

·         Stipendijní program pro nadané studenty po celou dobu studia (1.–4. ročník)

·         Jedenáctiletá tradice školy vzdělávající již více než 330 žáků

 

Rovněž již  probíhá registrace do první třídy základní školy.

 

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 12. 12. A 27. 1. 2013    www.sunnycanadian.cz

 

Více informací poskytne PaedDr. Jana Zbirovská na zbirovska@sunnycanadian.cz, tel. 734 570 671

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena