TŠ Twist – stabilní oddíl s tradicí

28. 9. 2024

Po třech týdnech různých letních soustředění a po náborech do našich tří přípravek začíná v rokenrolovém tanci soutěžní sezona. A bude na podzim po čertech náročná!

Hned první velkou mezinárodní akcí je nejpravidelnější a nejstarší soutěž na území ČR. Pořádá jí 24 let naše Taneční škola TWIST Říčany. V sobotu 12. října ve sportovní hale v Říčanech pořádáme Pohár starosty v rokenrolu. Soutěžit se bude ve všech kategoriích, včetně nejprestižnější kategorie A, kde se už předvádějí salta partnerek a podobné náročné akrobatické prvky. Ale i v neděli bude rokenrol k vidění. Neděle13. října bude patřit spíše mladším kategoriím a úplným začátečníkům. Oba dny by se mělo soutěžit od 12.00 hodin. Poháru by se i letos měla zúčastnit reprezentace z okolních zemí.

 Dlužno poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se soutěží nezištně pomáhají. A zejména těm, bez jejichž finanční podpory bychom tak prestižní akci a tolik let nemohli pořádat. Za finanční pomoc děkujeme městu Říčany. Hlavními sponzory jsou realitní kancelář Románek a partneři a veterinární klinika VET Říčany. Děkujeme!

V TŠ Twist máme návaznost všech věkových i výkonnostních kategorií. Tedy i začátečníci trénují se stejně starými vrstevníky. Letos máme tři přípravky! Dále jsou u nás různé dětské formace, máme i několik juniorských skupin a také zástupce v hlavní kategorii, a to jak v ryze dívčích skupinách, tak v párech či dívčích duích.

Cílevědomá dlouhodobá práce s vlastními odchovanci odmala se vyplácí. Už více než 15 let se každoročně nějaká naše formace nominuje na mistrovství světa či mistrovství Evropy. Letos mohou například hned tři naše různé formace v juniorské a v hlavní kategorii reprezentovat ČR na Světovém poháru v polském Krakově 26. a 27. října.

A i v listopadu na mistrovství světa budou ČR reprezentovat naše formace – tedy formace TŠ Twist Říčany, jak v juniorské, tak v hlavní kategorii.

Tak dost slov, musíme trénovat!

Jiří Boháček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena