Uzavírka Černokostelecké pravděpodobně začne koncem července

31. 5. 2024

Ředitelství silnic a dálnic ČR informovalo o výsledku otevírání obálek s nabídkami na realizaci rekonstrukce Černokostelecké ulice. Celkem přišly tři nabídky. Nejvýhodnější nabídka je ve výši 267,87 milionu Kč bez DPH a s nejkratší dobou dokončení díla 320 dnů pro obě etapy.

V době uzávěrky Kurýru ještě nebyla uzavřena smlouva s dodavatelem stavby, nicméně lze předpokládat, že výběrové řízení bude ukončeno úspěšně a rekonstrukce Černokostelecké bude zahájena letos v létě.

Zahájení přípravných prací (příprava území, projednání a označení objízdných tras, instalace dopravního značení) lze očekávat na přelomu měsíců červen a červenec. Samotná uzavírka ulice Černokostelecká bude pravděpodobně následovat až po cca měsíci přípravných činností.

„Kopat“ by se mělo začít od ulice Smiřických směrem k ulici Olivova. Práce budou probíhat postupně, po úsecích.

V dalším vydání Kurýru se dozvíte všechny potřebné informace: objízdné trasy, změny dopravního značení, změny v jízdních řádech říčanských autobusů i PID. Procesem schvalování procházejí i objízdné trasy pro tranzit, který bude odkloněn před Říčany. Na dodržování dopravního značení bude dohlížet Městská policie Říčany a Policie ČR.

Pro podnikatele na Černokostelecké jsme připravili výhodný balíček inzerce.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena