Vidím sochy v Říčanech podruhé

30. 6. 2024

V Říčanech byl zahájen druhý ročník výstavy soch ve veřejném prostoru Vidím sochy – zaHLEDĚNÍ. Umělecká galerie pod širým nebem je jedinečná. I letos máme výjimečnou možnost potkávat při procházkách městem díla sochařů, kteří patří mezi hvězdy moderního umění: Kurta Gebauera, Čestmíra Sušky, Aleše Hnízdila, Jana Kováříka, Pavla Opočenského, Kryštofa Hoška či Adama Velíška. Obyvatelé města i jeho návštěvníci se mohou opět těšit na avantgardnější a méně obvyklá díla. 

Kurátorka výstavy Lenka Babíčková oslovila umělce zvučných jmen a město Říčany si váží toho, že tito umělci „výzvu“ přijali a svá díla bezplatně propůjčili. Kurátorka a umělci vybírali sochy bez cenzury a s maximální svobodou, což zajišťuje autentičnost a diverzitu celé výstavy. Umění nemá vždy být pohodlné nebo příjemné na pohled, často má za úkol provokovat, zpochybňovat a vést k reflexi.

Všechna díla si můžete prohlédnout do konce září. Pro zájemce je opět připravena mapa, která bude k dostání v Infocentru na Masarykově náměstí. Těšíme se na vás.

Foto: Rudolf Flachs

OF – 02 / Jan KováříkKoule / Čestmír SuškaRevolution Evolution / Kryštof Hošek<BR>Hlavička / Kurt GebauerTrpaslíci / Kurt Gebauer<BR>

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena