Zlatá tretra

30. 6. 2024

V úterý 28. května se hned 3 říčanští atleti postavili na start národního programu Zlaté tretry. Závodu, který je jednoznačně vrcholem mezi mítinky na domácí scéně. Zlatá tretra je již několik let zařazena do seriálu World Athletics Continental Tour – Gold, což odkazuje na mítink té úplně nejvyšší kategorie.

V Ostravě se na start 400 metrů s překážkami postavili Vašek Marhoul a Filip Antoš. Kristýna Roedlová se představila na nejkratším sprintu, běhu na 100 metrů.

Vašek bojoval na dorosteneckých překážkách s tratí o 100 metrů delší, než je jeho mistrovská distance. Bohužel ho potkala kolize se třetí překážkou, a ačkoliv doběhl do cíle, určitě si svoji premiéru na tomto mítinku představoval o trochu lépe.

Po zvýšení překážek se se stejnou tratí potýkal Filip. Tomu se to povedlo výrazně lépe a po vylepšení vlastního oddílového rekordu juniorů, a dokonce i absolutního oddílového rekordu mužů (rekord z roku 1983!) promlouvá časem 55,29 s do předních příček juniorských republikových tabulek letošního roku.

Na Kristýnu čekala „pouze“ stometrová rovinka. Nutno ale dodat, že se s ní opět popasovala výborně a potvrdila svoji formu z přeborů. Svůj vlastní oddílový rekord dokázala posunout na 12,33 s. S tímto časem se rovněž dostává mezi nejlepší dorostenky republikových tabulek.

Zlaté tretře předcházely krajské přebory dorostu a juniorů. Na našich stránkách www.atletika-ricany.cz si můžete přečíst, jaká byla cesta za osmi medailemi. Rovněž tam naleznete i cesty všech našich družstev. Letošní sezona je opravdu dobrá a my se těšíme na výkony našich atletů na MČR dorostu a juniorů, Letní olympiádě dětí a mládeže a MČR ve vícebojích.

David Beneš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena