Zlatý oříšek 2014 již počtvrté v Říčanech. Přihlaste talentované děti!

27. 6. 2014

I letos se bude v Říčanech konat středočeské předkolo soutěže pro nadané a úspěšné děti Zlatý oříšek Středočeského kraje 2014. Finále tentokrát bude součástí městských slavností Řekni Říčany, které se uskuteční v neděli 28. září. Děti nebo dětské týmy ve věku do 14 let se mohou přihlašovat od 16. června a soutěžit tradičně o finanční odměnu a další ceny.

Soutěž Zlatý oříšek je určená pro všechny talentované dívky, chlapce a dětské kolektivy, které mají úspěchy v soutěžích, závodech, mistrovstvích v jakémkoliv oboru jako například umění, ekologie, přírodověda, chovatelství, jazykové schopnosti, hudba, sport, šachy, tanec, zpěv, apod.

Přihlášku mohou podat samy děti, jejich rodiče, spolužáci, sourozenci, přátelé, ale i učitelé a trenéři. Soutěž je otevřená i pro soutěžící z minulých let, kteří však nevyhráli.

"Hlavním cílem je vyhledávat talentované děti ze všech možných i „nemožných“ oborů a podporovat je v jejich talentu a činnosti. Často jsou děti talentované ve více oborech. Podpora je jak finanční, tak mediální, které není nikdy dost, propaguje nejen samotné děti, ale i obor jako takový," říká k soutěžnímu klání místostarostka Říčan a organizátorka akce Hana Špačková.

Vítěznou sošku Zlatý oříšek, šek na 10 tisíc korun a další hodnotné ceny si v loňském roce odnesli čtrnáctiletá krasobruslařka Anna Dušková z Lysé nad Labem, čtrnáctiletý kytarista a zpěvák Jan Doskočil ze Žernovky a rokenrolová taneční skupina třináctiletých dívek Madona TŠ Twist z Říčan. Navíc byl rozdán také Zlatý oříšek starosty města Říčany a dva granty města v hodnotě 25 tisíc korun. Výherci se stali třináctiletý triatlonista Matěj Burian, patnáctiletý modelář Jan Pastejřík a devítiletá jezdkyně na koni a parkuristka Julie Pásková.

Vyhlášení absolutních vítězů na slavnostech Řekni Říčany

Přihlášky mohou zájemci posílat pouze elektronicky na www.zlatyorisek.cz/stredoceskykraj od 16. června do 19. září 2014.

Do pondělí 22. září vybere odborná porota složená z významných osobností regionu 15 nejnadanějších dětí. Ti se pak představí v rámci slavnostního finále v neděli 28. září od 10.00 hodin v KC Labuť, kde porota zvolí tři nejlepší soutěžící za Středočeský kraj a jednoho vítěze za Říčany. Odpoledne výherci vystoupí a převezmou ceny na Říčanských slavnostech, které budou od rána probíhat na Masarykověo náměstí. Moderátorem odpoledního programu bude hudebník a rozhlasový moderátor Jiří Holoubek.  

Děti soutěží o finanční odměnu a zajímavé ceny

Tři neúspěšnější soutěžící v kraji obdrží finanční odměnu 10 tisíc korun a budou automaticky zařazeni do celostátního kola, které vysílá Česká televize na Nový rok! Říčanské děti mají možnost tradičně získat Cenu starosty města a finanční podporu na rozvoj svého talentu ve výši 25 tisíc korun.

„Děti, které vyhrály v loňském i předloňském roce v Říčanech, uspěly pokaždé i v celostátním kole. Středočeské klání, které v Říčanech organizujeme, má opravdu vysokou úroveň a na všechny dosavadní vítěze jsme opravdu velmi pyšní,“ připomíná Hana Špačková a dodává: „V historii  celostátní soutěže prošlo mnoho talentů, které v dalších letech vynikaly ve své zájmové činnosti a dnes jsou známými osobnostmi či reprezentanty jako šachista David Navara nebo motocyklový závodník Karel Abraham," dodává Hana Špačková.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena