ZŠ Nerudova

31. 3. 2014

Není náhodou, že se naše škola přihlásila do 1. ročníku soutěže „Škola udržitelného rozvoje Středočeského kraje“ na období 2014-2016. Akce žáků a pedagogů školy jsou toho důkazem.

Začnu výčtem sběrových aktivit.  V rámci projektu  Recyklohraní  se zúčastňujeme sběru elektrozařízení a baterií. Třídíme hliník z našich domácností  - soutěž pořádá Ekocentrum Říčany a Ochrana Fauny ČR.  Rovněž  sbíráme papír s panem Popelou.

Jsme také soutěživí. Již několik let každé září jezdíme do Kostelce nad Černými lesy, kde paní učitelky místní školy pro nás pořádají zábavnou, ale také poučnou Ekoolympiádu. Stali jsme se účastníky projektu Patriot, v poslední soutěži „Hrajeme si s odpadovým materiálem: Znak Říčan“ jsme se umístili na třetím místě. Často a rádi spolupracujeme s Muzeem Říčany. Jako příklad zdařilé akce uvádím účast žáků naší školy na stavbě venkovní pece u světické hájovny. Po půl roce si v ní děti  upekly vlastní chleba.

Duben je za dveřmi a s ním Den Země.  Každoročně provádíme úklid nejen v blízkosti školy, ale také v okolí města Říčan. Naše škola bude během tohoto měsíce pořádat prodej sazenic rajčat a paprik, které vypěstovali žáci během pracovních činností (cena 1 sazenice je 7 Kč). Bližší informace na telefonním čísle: 323 602 005.

 

                                                                                                              Mgr. Jitka Rosůlková (koordinátor EVVO)

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena