ZŠ U lesa

29. 5. 2013

Čarodějnický slet a indiánský den ve školní družině

Indiánský den ve školní družině

10. května jsme ve školní družině v ZŠ u Říčanského lesa prožili den plný indiánských tradic a her. Každé oddělení školní družiny si vytvářelo svůj kmenový totem. Pomalovali jsme si obličeje válečnými barvami, vyrobili si krásné indiánské čelenky a vydali jsme se do prérie. Následovaly soutěže v tělocvičně, kde si každý mohl vyzkoušet tradiční lov bizona, indiánské písmo, souboj kmenů v přetahování a závody na koních. Celou akci jsme zakončili bojovým pokřikem. „Hawk!“

za školní družinu Martina Hytychová

 

 

Čarodějnický slet 2013

Stejně jako v loňském roce, tak i v tom letošním se v areálu ZŠ u Říčanského lesa konal čarodějnický rej. Zúčastnily se jej téměř dvě stovky rodičů a dětí, pro které byl nachystán bohatý doprovodný program. Ačkoliv počasí akci příliš nepřálo, nechyběla dobrá nálada a spousta čarodějů a čarodějek od nejútlejšího věku v nejrůznějších kostýmech.

V letošním roce se opět slétli čarodějové a čarodějnice na zahradu ZŠ u Říčanského lesa. Den před filipojakubskou nocí provětrali svá košťata a kostýmy a zúčastnili se her a soutěží, které pro ně nachystal druhý stupeň ZŠ. Stanovišť s hrami bylo celkem sedm a prověřovala pozornost, zručnost a fantazii všech soutěžících. Za úspěšné vykonání úkolu pak čarodějové a čarodějky dostávali drobné odměny, které stejně jako občerstvení obstaralo občanské sdružení Stopy.

Po úspěšném absolvování soutěží se děti mohly přesunout s rodiči k táboráku a upéct si buřty, které poskytl jeden ze sponzorů akce – Pekařství a lahůdky Frydrych.

Jedním z vrcholů odpoledne byla volba Miss čarodějnice 2013 a předávání putovního koštěte (za které by se mimochodem nemusel stydět ani Harry Potter). Vítězem se stal Filip Mikeš ze 3. C.

Na úplný závěr akce pak byla obřadně spálena čarodějnice, která škodila všem žákům základních škol v Říčanech, a byla příčinou jejich špatných známek. O dopadení této zlé osoby se zasloužili žáci 7. B ZŠ u Říčanského lesa, kterým tak patří dík nás všech.

Na závěr bych za všechny organizátory rád poděkoval všem zúčastněným rodičům, čarodějům a čarodějnicím. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat kolegyním a kolegům, kteří se podíleli na zdárném průběhu akce. Velký dík také patří pekařství Frydrych za sponzorský dar a občanskému sdružení Stopy, bez jejichž pomoci by akce nemohla úspěšně proběhnout.

Karel Dinda

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena