ZUŠ Říčany přeje dětem a rodičům krásné prázdniny

30. 6. 2024

Milé děti, vážení rodiče, je to tak. Další školní rok je téměř za námi. Ten letošní uběhl velmi rychle, protože byl naplněn přípravami a následnou realizací koncertů k 70. výročí založení ZUŠ. Doufáme, že i vy jste nějakou akci navštívili a odnesli si z ní dobrý pocit.

 

Talentové zkoušky

K talentovým zkouškám se nám letos přihlásilo opravdu velké množství zájemců, talentovými zkouškami prošlo více než 500 dětí. Ani navýšená kapacita ale nebyla schopna uspokojit všechny zájemce.

Výsledky talentových zkoušek najdete na adrese www.zusricany od 17. června 2024. Zde také najdete od 27. srpna 2024 veškeré informace, týkající se začátku roku.

Schůzka rodičů nově přijatých žáků se uskuteční 4. září 2024 v koncertním sále Staré radnice (děti nemusejí být přítomny): LDO: 17.30–18.30, taneční, výtvarný a hudební obor: 18.45–19.45.

Rodiče, jejichž děti jsou již našimi žáky a děti pouze mění zaměření nebo přibírají druhý obor, na schůzku chodit nemusejí. Děkujeme a těšíme se na viděnou v září.

 

Pozvánka

V čase, kdy čtete říčanský Kurýr, je symfonický orchestr ZUŠ Říčany zpět z koncertního turné po Itálii, které pořádáme společně s partnerskou hudební asociací MaBerliner z italského města Pistoia.

V srpnu zase na oplátku navštíví italští hudebníci naši školu. Připravujeme pro ně zajímavý program návštěvy, budou probíhat společné zkoušky a společnými koncerty ukončíme oslavy 70. výročí založení ZUŠ Říčany. Přikládáme pozvánku a těšíme se, že si našimi koncerty zpříjemníte zbývající dny prázdnin.

 

Další mimořádný úspěch kdyby mohla být stránka??, je to fakt úspěch! posílám fotky přes úschovnu

V Praze se konalo první celostátní kolo přehlídky harfové sekce ZUŠ ČR pod patronací ÚUR ČR a MŠMT. Do Prahy se sjelo více než 70 harfistek z celé republiky a stejně jako klavíristé či hráči na smyčcové nástroje soutěžily o cenná místa v hodnocení odbornou porotou.

Stejně jako v klavírní sekci, o které jsme vás informovali v minulém čísle vydání ŘK, i našim harfistkám se zadařilo.

Markéta Toušková – 1. cena

Eliška Holá – 1. cena a absolutní vítěz kategorie pedálová harfa

Linda Čížková – 1. cena a uznání poroty za provedení skladby M. Tourniera

Kristián Kulík – 3. cena

Sofia Sejková a Diana Šafránková – čestná uznání

Všichni soutěžící jsou z harfové třídy paní učitelky Pavly Vondráčkové Jahodové. Gratulujeme!

 

Milé děti, vážení rodiče, děkujeme za vaši přízeň a za podporu. Velmi si jí vážíme. Užijte si prázdniny, odpočiňte si a my se s vámi těšíme v září opět na viděnou.

Vaše ZUŠ Říčany

Výstava výtvarného oboru na ČVUTTaneční obor na Grand Prix Dance Olomouc 2024: choreografie Pomíjivost – 1. cena, pedagog Ivana SikorováÚčast na projektu České filharmonie a ZUŠ ČR a závěrečný koncert v RudolfinuÚčast na projektu České filharmonie a ZUŠ ČR a závěrečný koncert v RudolfinuSvátky písní Olomouc: mezinárodní prestižní přehlídka pěveckých sborů; PS Naladěno se sbormistryní L. Novákovou a klavírním doprovodem P. Malínka – stříbrné pásmoTaneční orchestr ZUŠ Říčany – absolutní vítěz soutěže dechových mládežnických orchestrů Čermákovo Vysoké Mýto, dirigent Jiří OdcházelSamba Band a taneční obor na mezinárodní akci Rocking Stones v BorkenuZUŠ Open 2024: krásné počasí a milá a srdečná návštěva dětí a pedagogů z Borkenu

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena